Dut Pekmezi
Doğu Anadolu Bölgesinin verimli topraklarında Malatya Pütürge'ye özgü tamamen doğal, katkısız, koruyucusuz ve yerli dut meyvelerinin hiçbir besin özelliğini yitirmeden
en doğal ve geleneksel usülde elde edilmektedir.
Öz suyu çıkarılan dut meyveleri işlem aşamasında 50°C'yi geçmediğinden,
içeriğinde bulunan karbonhidrat yanmaz ve form değiştirmez. Bu sayede HMF oranının artmamasını sağlar. Böylelikle doğal pekmez üretilmiş olur.
Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilmiştir.
İÇİNDEKİLER
Dut Pekmezi (%100)
Raf Ömrü: 24 Ay
Menşei: Türkiye
Alerjen Uyarısı: Alerjen İçermemektedir.
Muhafaza Koşulları: Serin ve güneş almayan yerde saklayınız.
Ambalaj: Cam Kavanoz
Net Ağırlık: 600 gr
BİLGİLENDİRME
- Dut Pekmezi bir ilaç değildir. Tedavi amacıyla kullanılacaksa, doktor gözetiminde yapılması önerilir.
- Tüm gıdalarda da bilindiği üzere, Dut Pekmezinin kulaktan dolma bilgiler ile gereğinden fazla ve aşırı kullanımının faydasının aksine zararının olduğu hekimler tarafından onaylanmıştır.
- Hamile ve emziren kadınların doktor kontrolünde tüketimi tavsiye edilmektedir.